Virtual machines not getting ips after having changed vcenter


#1

In cloudforms 4.1 we have changed the vcenter , so we have lost tags: but it looks like we have lost other things.

Before migration, our service provisionning was doing this sequence:

  • get ip from infoblox (integration/infoblox code)
  • vsphere clones a temppate and reconfigured the NIC, VLANs,IPs

After having changed the vcenter, vpshere do not reconfigure ips: it reconfigures well network adapters with the good vlans, but not the ips

In the logs:
It looks like we have theses errors since we have added vsphere 5.5 provider:
==> /var/www/miq/vmdb/log/automation.log <==
[----] E, [2016-11-10T16:49:25.642645 #30381:be355c] ERROR – : Q-task_id([miq_provision_1000000002177]) Method STDERR: WARN: Unresolved specs during Gem::Specification.reset:
[----] E, [2016-11-10T16:49:25.642979 #30381:be355c] ERROR – : Q-task_id([miq_provision_1000000002177]) Method STDERR: builder (>= 2.1.2)
[----] E, [2016-11-10T16:49:25.643221 #30381:be355c] ERROR – : Q-task_id([miq_provision_1000000002177]) Method STDERR: WARN: Clearing out unresolved specs.
[----] E, [2016-11-10T16:49:25.643482 #30381:be355c] ERROR – : Q-task_id([miq_provision_1000000002177]) Method STDERR: Please report a bug if this causes problems.


#2

Hi @gquentin can you open this Cloudforms issue here: https://bugzilla.redhat.com/


#3

Hi, i have uninstalled the 2 older versions of gem builder and i have no more error in logs.
Il looks like it was integration conflict.

Regards.


#4

Great! Thanks @gquentin for letting us know.