No capacity & utilization data has been collected

Hi, I am trying to evaluate MIQ (
fine-4.20180103143729_a5e507b) and currently have Hyper-V and VMware hosts added but I cannot for the life of me work out why I am getting no C&U data.

C&U coordinator, collector and processor roles are all enabled and I can see the C&U metrics Collector for vCenter workers are started but my cloud intel shows no data for nodes by CPU/Memory etc and the utilization item under monitoring for clusters and hosts is greyed out with the hover over showing the “No C&U data collected” message.

Struggling with troubleshooting this so any help would be greatly appreciated.

Having looked through the RedHat CFME docs I have now realised my error, in that C&U wasn’t actually enabled for the clusters.

Guess the MIQ docs could do with a bit of a beef up? At http://manageiq.org/docs/reference/latest/doc-Monitoring_Alerts_and_Reporting/miq/ there are mutltiple references to “general configuration” yet no links to that documentation other than ones that return a 404, for example:

https://access.redhat.com/documentation/en/red-hat-cloudforms/4.5/paged/general-configuration

Glad to hear you worked out your issue @foobar

Can you open an issue in the https://github.com/ManageIQ/manageiq_docs repo for the missing documentation around C&U?

Thanks!

@foobar - I am in a similar situation, having added SCVMM to a MIQ instance and enabling the roles. I can confirm that the collector workers are started, and I have enabled collection for All Clusters. I added an EC2 cloud provider, and utilization data are being collected and displayed there, but still nothing for the Microsoft clusters. Anything else I might look at?

Checking upstream CloudForms documentation https://access.redhat.com/documentation/en-us/red_hat_cloudforms/4.6/html/support_matrix/index#ip_features chapter 5.1.3, there is mentioned C&U is not available for MS SCVMM provider.
Not sure where to find the same on MIQ documentation, but it does not matter at the end.

I am facing the same issue with AWS, as I have enabled the C&U thing for all the clusters but I am unable to see any data under C&U for AWS.

Have you set up the provider as described here: http://manageiq.org/docs/reference/latest/doc-Managing_Providers/miq/#amazon-ec2-providers?

If this all looks good then you could try copying the perf_process_timings.rb script to your appliance from here and run it. That should show you whether or not anything is being retrieved from AWS, or if you’re getting timeouts or errors.

pemcg

http://manageiq.org/docs/reference/latest/doc-Managing_Providers/miq/#amazon-ec2-providers ?

Link is not working and I have added the provider in a correct way as I can access the provider resources and i can launch VM in AWS